Søk på nettsiden

Er banken din god nok på automatiserte løsninger?

De fleste norske banker er langt fremme når det gjelder digitalisering. Men dagens bankkunder stiller høye krav til digitale tjenester, samtidig som nye teknologibedrifter beveger seg inn på bankenes domene. Er bankene flinke nok til å utnytte de mulighetene som ligger i automatisering og digitalisering?

Publisert 31.10.2016 av ambita

Del denne siden

Mye har skjedd i bankbransjen siden Sparebanken Hedmark lanserte Norges første nettbanktjenester i 1996. I dag tar de fleste kundene nettbanken som en selvfølge. Mange vet ikke engang hvor nærmeste, fysiske filial befinner seg.

– Sammenliknet med banker i andre europeiske land, ligger norske banker langt framme med digitalisering. De har utviklet gode nettbankløsninger og andre digitale banktjenester som gir solide effektiviseringsgevinster, sier Stig Seljeseth, adm. dir. i Ambita, et ledende kunnskapsmiljø innen IT, databasehåndtering og eiendomsinformasjon.

Nettbank ikke nok

Det argumenteres likevel ofte for at bankene har konsentrert seg for mye om nettbanktjenester, og ikke satset bredt nok på digitalisering og på å ta i bruk nye teknologiske løsninger.

Et av mulighetsområdene, er finansroboter. Ifølge Dagens Næringsliv regner Accenture med at roboter i fremtiden vil ta over opptil 40 prosent av dagens arbeidsoppgaver i bankene.

– Mange av dagens arbeidsprosesser er basert på rutiner og regler, og dette er noe robotteknologi kan overta. Disse automatiseringsprosessene fortsetter i raskt tempo. I dag kan for eksempel bankene saksbehandle en lånesøknad på sekundet. Denne typen tjenester gir konkurransefordeler i en bransje i rask endring, sier Seljeseth.

Bankbransjen må dessuten forholde seg til ny konkurranse fra kjente, globale aktører som Facebook, Google og Apple, som nå tilbyr tradisjonelle banktjenester gjennom sine digitale plattformer. Norske banker har fortsatt mye å gå på før de kan tilby en helhetlig, digital kundeopplevelse.

Ønsker du å vite mer om hvordan vi kan hjelpe ditt selskap?

Ta kontakt med oss i dag på  info@ambita.com.

Les forrige Les neste

Relaterte artikler

Bli kunde

i dag

24 13 35 50

ring oss

Skriv

til oss