Skip to content
Ambita kolleger

Teknologi

Vi skaper fremtidens eiendomsmarked

Vi er lidenskapelig opptatt av å bygge fantastisk kundeopplevelse, og tenker radikalt nytt innen bruk av teknologi og data for å digitalisere bolighandelen. Gjennom mange år har vi bygget et sterkt teknologimiljø med en unik kultur, og jobber kontinuerlig med å være best mulig rigget for fremtidens mange utfordringer og muligheter.


IMG_0814

 

Programvareutvikling

Våre utviklere jobber i produktteam, og har ansvar for hele livsløpet for sine tjenester, fra unnfangelse til avvikling. Som regel lager vi mikrotjenester med Java, Kotlin, Spring Boot og Play Framework. Vi kjører kontinuerlig integrasjon og delivery med GitHub og Atlassian-stacken, og ruller hyppig ut til AWS enten det er servere, containere eller serverless.

Vi lager også fleksible webkomponenter som enkelt tas i bruk av våre kunder og partnere. For dette bruker vi moderne frontendrammeverk som React, Vue, TypeScript og Webpack.

Data og innsikt

Vi har i flere tiår samlet store datamengder om eiendomsmarkedet i Norge, og gjennom våre partnere og leverandører har vi tilgang til uante datamengder med uforløst potensiale.  Vi jobber hardt med å raffinere og utnytte vår datainnsjø som samler mange spennende datakilder. På plattformsiden har vi høyt fokus på Snowflake og AWS sin datastack, og for innsikt går det mye i Athena, Grafana, Quicksight og PowerBI. Vi jobber også med tjenester basert på maskinlæring, blant annet for verdiestimering av bolig, tolkning av reguleringsplaner, og automatisk generering av boligprospekter.

2 menn sitter foran lap-top og smiler

man og kvinne sitter ved siden av hverandre og smiler

API og utvikleropplevelse

Gode APIer, dokumentasjon og utvikleropplevelse forenkler integrasjoner og tiden som går med til å sy sammen systemer. Det skal være gøy å jobbe med våre API! Det krever at vi forstår prosessene som våre tjenester inngår i og hvordan vi kan støtte kunden sine utviklere best mulig. Det er viktig for oss å levere stadig bedre APIer, og vi jobber kontinuerlig med strømlinjeforming av APIer, onboarding, utviklerportal og teknisk dokumentasjon.

Design og UX

Vi skal bygge de rette løsningene for våre kunder og partnere. Da må vi sikre at vi bygger dem rett. Det krever brukerinnsikt og brukervennlig design. Våre eksperter på brukeropplevelse sikrer gode resultater gjennom research, design sprinter, tung fagkompetanse, og fokus på intuitive grensesnitt. Det visuelle sikrer vi med sterke designere og et eget designsystem for alle våre løsninger.

2 men ser over papirer på glassvegg

Fine bygg i bybildet

Produkt- og forretningsutvikling

Å være “Norges ledende eiendomsteknologiselskap” gir mange muligheter. Da trengs en tydelig strategi, fokus og evne til å samarbeide og prioritere hva som er viktigst for kundene og produktene våre. Det er her våre forretningsutviklere og produkteiere kommer til sin rett. De staker ut kurs og hjelper oss med å lage de rette funksjonene både på kort og lang sikt.

IT og Infrastruktur

Våre tjenester utvikles og forbedres non-stop. Da må vi ha muligheter for å legge ut nye features uten at det påvirker driften. Derfor er det avgjørende med pålitelig infrastruktur og systemer som gjør oss bidrar til at vi kan jobbe smidig og produktivt. Vi har et dedikert plattformteam som kun jobber med kontinuerlig forbedring og tilrettelegging for produktteamene. Vår plattform er basert på AWS og tilbyr solid og tilrettelagt infrastruktur for både serverless, containere og linux servere. DevOps er en selvfølge hos oss, og alt instrumenteres i kode, med verktøy som CDK, Terraform og Puppet. Vi kjører også en kontinuerlig driftsoperasjon og overvåking med AWS sine verktøy, Icinga, OpsGenie og StatusPage.

1 kvinne og 2 menn sitter å jobber foran lap-top

Spørsmål om teknologi i Ambita?

Kontaktperson for teknologi:
Nina Bergum, Leder Teknologi
E-post: nbe@ambita.com
Telefon: 93 44 95 69