Skip to content
Caroline Enge Jørgensen Mar 14, 2024 9:07:39 PM 4 min read

Første kommune som leverte eiendomsinformasjon til Infoland

Første kommune som leverte eiendomsinformasjon til Infoland

I begynnelsen av februar dro vi til Stavanger kommune for å prate med Roy Sjonfjell, seksjonssjef på Kart og IKT om vår reise sammen kommunen. 


Bilde: Håvard Fosse Malmnes og Roy SjonfjellI 1999 besluttet Stavanger å levere eiendomsopplysninger i Infoland-portalen. Da Roy Sjonfjell startet sin yrkeskarriere i kommunen i 2002, var det meste av integrasjonen allerede vellykket igangsatt. Med Roys inntreden ble det innført flere strategier for å styrke den digitale omstillingen. Roy hadde gått rett fra skolebenken til et halvt år som lærer før han tok steget inn i Stavanger kommune. Etter nå to tiår i kommunen har han spilt en sentral rolle i den betydelige digitale omveltningen. Han er stolt over at Stavanger kommune er så fremtidsrettet og engasjert i digitaliseringen.

   

Som en stor kommune er vi heldige med våre kart og digitale tjenester. Vi har ca. 40 ansatte, noe som gir oss muligheter til å eksperimentere og utforske nye veier for å forbedre oss. Med større kapasitet kan vi bygge opp mer fagkompetanse, sier Sjonfjell. 


Sjonfjell mener andre kommuner som ønsker å utvikle seg, må ha evnen til å dedikere tid og energi til utviklingsarbeidet. Å innføre systemer som Infoland krever både tid og ressurser, men lønner seg på sikt. Kommunene sitter på en gullgruve av erfaring og kunnskap. Å søke hjelp fra andre kommuner som har gjennomført en digital overgang kan være svært nyttig, mener Sjonfjell. 

Roy Sjonfjell.
Bilde: Roy Sjonfjell.

Vi har selv hatt stor nytte av å rådføre oss med andre kommuner, og vi har alltid blitt møtt med hjelpsomhet. Også leverandører kan være en stor ressurs i fremdriften av denne prosessen. Å lære av andre er en nøkkelen til suksess, påpeker Sjonfjell.


Med en historie som strekker seg over 25 år med leveranser av eiendomsinformasjon til Infoland, er Stavanger kommune fremoverlent på området. Roy påpeker at det er inspirerende å se hvordan ting fungerer når alt går som planlagt. Utviklingen fra starten og frem til i dag har vært en spennende reise både for Stavanger kommune og Ambita. Tidligere ble dokumentene sendt i papirutgave, mens nå er prosessene i stor grad automatisert. Kommunen har gjennomført omfattende digitaliseringsprosjekter over tid, og det har vært en gradvis, men kontinuerlig prosess. Arbeidet med automatisering av blant annet kartprodukter har spart dem for mye tid og kan nå brukes på å sikre kvaliteten på produktene.

Det er langt mer effektivt å bruke tiden på å forbedre kvaliteten på dataene, sier Sjonfjell.


Håvard Fosse Malmnes fra Ambita

Bilde: Sammen med Håvard Fosse Malmnes fra Ambita snakker Håvard og Roy om hvordan digitaliseringen av eiendomsmarkedet vil se ut fremover.

Vi er stolte av vårt langvarige partnerskap med Stavanger kommune, der vi sammen skaper et fremtidens eiendomsmarked gjennom digitalisering. Dette er en felles innsats som har strukket seg over et kvart århundre, og vi er glade for å fortsette denne reisen sammen. Informasjon om eiendommer, levert av Stavanger kommune til Infoland, er av stor verdi for forskjellige sektorer. Dette inkluderer eiendomsmegling, finans, byggeindustrien, advokatfirmaer og mange andre.

Å bestille eiendomsinformasjon fra Stavanger kommune i Infoland-portalen er enklere enn noen gang, takket være digitaliserings arbeidet vi har gjort sammen. 

Les mer om Infoland.
Gå til Infoland-portalen.