Søk på nettsiden

Raskere boliglån med automatisering

Publisert 31.10.2016 av ambita

Del denne siden

Dagens bankkunde er opptatt av fleksibilitet og tilgjengelighet. Det finnes mange muligheter for å skape en enda bedre og mer sømløs kundeopplevelse.

Ambita har løsninger som legger til rette for effektivisering og digitalisering av kundebehandlingen. Vi har spesialisert oss på å digitalisere og forenkle prosesser som tradisjonelt innebærer mye papirarbeid, som kjøp og salg av eiendom, og behandling av boliglånssøknader.

Elektronisk tinglysing er allerede tilgjengelig i Norge gjennom løsninger utviklet av Ambita. Dette har digitalisert prosessen mot tinglysingsmyndigheten – fra du oppretter et digitalt dokument og signerer det, til du sender det inn til myndighetene. Løsningen brukes av banker, eiendomsmeglere, inkassoselskaper og advokater.

Store effektivitetsgevinster for bankene

– Vi ser at det blir langt færre feil med elektronisk tinglysning enn med papirdokumenter. Dette skyldes først og fremst bedre kontrollmekanismer og automatiserte prosesser. For det første slipper bank og megler å sende dokumentasjon og papirer fram og tilbake. Dette reduserer tidsbruken og saksbehandlingen går raskere. Allerede neste år vil bankene kunne ta i bruk løsninger som vil automatisere hele eiendomsoppgjøret. Prosessen vil være 10-15 ganger raskere enn det er i dag, noe som vil gi store effektivitetsgevinster for bankene, forklarer Seljeseth.

– Det å kunne få en lånesak innvilget og signert i løpet av minutter, betyr mye for sluttkunden, avslutter han.

Ønsker du å vite mer? Ta kontakt med oss!  Email: info@ambita.com

Les forrige Les neste