Søk på nettsiden

Ambita samarbeider med Senseloop om leveranser av LIDAR dronedata

Publisert 21.10.2021 av Marit Lund

Del denne siden

Ambita har gleden av å informere om et samarbeid med teknologiselskapet Senseloop som er spesialisert på dronebasert kartlegging av eiendommer. Ved å bruke droner til scanning av landområder, vil ansvarlig utbygger få viktig data og innsikt i videre arbeid med prosjektet.

Senseloop som er spesialist på scanning av terreng, bygg og infrastruktur fra drone. Dronedata gir et mer detaljert innsiktsbilde på området som skal utbygges, og gir ansvarlig utbygger en bedre verktøykasse i prosjekteringsfasen. Dataene kan brukes til å utvikle detaljerte terreng modeller og 3D-modeller, og man kan monitorere endringer i prosjektet over tid.

“Vi ønsket å gjøre det enklest mulig for arkitekter og eiendomsutviklere å få tilgang på denne typen tjenester. Her bestiller kunden en drone direkte i fagsystemet på Infoland eller via Portalen Infoland.no. Via et kartgrensesnitt definerer man opp det området man ønsker at dronen skal kartlegge, og deretter sender man dronen ut på oppdrag. Dronen vil fly over det aktuelle området innen de neste 7 dagene, og laste opp dataene tilbake til Infoland,” forteller Sven Arve Saga, fagansvarlig for karttjenestene i Ambita.

Les mer om LIDAR laser scanning fra Senseloop her.

Tilgjengelig for områder i sør-øst Norge

Senseloop tilbyr foreløpig tjenesten på sentrale Østlandet. I praksis betyr dette at dronene flyr i områder som ligger i en kjøretid på ca. 2 timer fra Oslo og tilbys i 87 kommuner.

Leveransen på Infoland består av:

  • Laserdata som gir en detaljert beskrivelse av overflate, terreng og høydedata i form av en terrengmodell (DTM)
  • Overflatemodell (DOM) og koter med ekvidistase 0,25 meter
  • Ortofoto med oppløsning ca. 5 cm

På Infoland heter tjenesten ‘Senseloop, ortofoto og høydedata’.

Bransjen tar i bruk avanserte kartdata

I takt med økt digitalisering i bransjen, øker etterspørselen etter avanserte kartdatatjenester.

“Vi ser en vekst i tjenestene for Detaljerte kartdata fra Ambita. Kundene har oppdaget de store fordelene man har ved å bestille ferdige datasett med 3D-modeller av terreng og områder fra hele Norge. Disse tjenestene har en vesentlig bredere dekning enn drone-data tjenesten vi nå lanserer. Det er med andre ord fullt mulig å få tak i avanserte kartdata selv om man bor utenfor sentrale Østlandet,” avslutter Sven Arve Saga.

————-

Hvordan bestiller jeg Senseloop tjenesten?

Gå til Infoland.no og søk opp en eiendom som ligger innenfor det ønskede området. Du vil finne produktet “Senseloop, ortofoto og høydedata” i produktlisten. Ved å trykke på Bestill-knappen kommer du inn i kartbildet der du kan markere det ønskede området ved et rektangel eller et polygon for å få opp prisen. Minsteprisen tilsvarer et område på 0,1 km² og maksimalt prosjektområde som kan bestilles er 5 km². Dersom produktet ikke dukker opp i produktlisten kan ikke tjenesten leveres i den aktuelle kommunen.

Infoland er Norges største portal for eiendomsinformasjon og brukes av profesjonelle og private innen eiendomsformidling, forvaltning og utvikling av eiendom. Tjenesten tilbyr en rekke informasjonstjenester som bidrar til å digitalisere og forenkle arbeidshverdagen til brukerne.

Lær mer på webinar

Ønsker du å lære mer om Senseloop og andre kartdatatjenester fra Ambita? Bli med på et av våre live webinarer, og få en rask innføring av hvordan du kan bruke tjenestene.

Se vår kurskalender her: ambita.com/event/

Les forrige Les neste