Søk på nettsiden

Ambita introduserer digital tinglysing for advokatbransjen

Publisert 06.03.2019 av Marit Lund

Del denne siden

Arntzen de Besche er første advokatfirma som tar i bruk digital tinglysing i Norge. Dette betyr at selskapet introduserer vesentlig raskere tinglysing for sine kunder. Løsningen er levert av Ambita.

Advokatfirmaet er nå i gang med digital tinglysing, og ser allerede store verdier med å digitalisere bort tidstyver og papirarbeid. 

«Vi er glade og stolte for å være først ute i Norge med å implementere dette. Vårt mål har alltid vært å levere kvalitet til våre klienter, og digitaliseringsinitiativer som dette vil gi effektiviseringsgevinster for eiendomsaktørene», uttaler Eilif S. Koch, partner i Arntzen de Besche.

Digital tinglysing har en rekke fordeler, og gjennomføres ved at dokumentene signeres med BankID. Dette innebærer at man slipper å sende dokumenter rundt til flere parter og deretter fysisk til Kartverket. Alt skjer elektronisk, og skjøtet eller pantedokumentet blir umiddelbart registrert i grunnboken.

Ambita har jobbet med digitaliseringsløsninger mot banker og eiendomsmeglere i flere år, og leverer blant annet markedets ledende tjeneste for eTinglysing. Nå står advokatbransjen for tur. Digitaliseringen bidrar til at bransjen vil oppleve både tryggere og mer effektive eiendomstransaksjoner.

«Vi er opptatt av å ta i bruk teknologi som gir målbar verdi og effekt. I dette tilfellet kan vi redusere behandlingstiden på eiendomstransaksjoner radikalt. Gjennom å digitalisere tinglysingen slipper vi papirarbeid og innsending av fysiske dokumenter til offentlig etat. Godkjenning og signering av transaksjonen skjer enkelt via BankID,» utdyper Thomas Øslebø, partner i Arntzen de Besche.

Med en digital løsning kan selskapene være sikre på at alle dokumenter er korrekt utfylt og tilfredsstiller kravene til tinglysing. Man slipper å sende rekommanderte sendinger, og man slipper å få dokumenter i retur fra Kartverket grunnet feilutfyllinger eller mangler. Alt dette sikres automatisk i den digitale løsningen.

Christer Røgden, ansvarlig kundekontakt for tinglysing, poengterer at det er stor etterspørsel etter denne typen løsning i markedet nå. «Vårt system håndterer de komplekse prosessene som validerer og kvalitetssikrer informasjonen automatisk før den sendes videre til tinglysingsmyndigheten (Kartverket). Vi ser at kundene har ulike behov og ulik tilnærming når de skal komme i gang med digitaliseringen. Ofte velger mellomstore selskaper å bruke tjenesten etinglysing.no, mens banker og større aktører ofte får løsningen integrert direkte i sine systemer. Det er veldig gøy å være med advokatbransjen på denne digitaliseringsreisen,” avslutter han.

——————

Arntzen de Besche er et ledende forretningsadvokatfirma i Norge. Firmaet består av 170 medarbeidere, og har siden 1870 vært med på å forme den rettslige utviklingen i Norge. Selskapet skaper langsiktige relasjoner og varige verdier gjennom sin kompetanse, erfaring og forretningsforståelse.

Ambita er et ledende eiendomstech selskap som tilbyr en rekke tjenester og løsninger basert på eiendomsinformasjon og kartdata. Selskapet står bak flere sentrale løsninger som bidrar til digitalisering av eiendomsmarkedet, blant annet digital tinglysing og tjenestene Infoland og Boligmappa.

Kontakt for mer informasjon:

Thomas Øslebø –  Partner Arntzen de Besche, e-mail: tos@adeb.no mob: 982 94 547

Christer Røgden – Kundeansvarlig Ambita, e-mail: cro@ambita.com, mob: 994 83 000

Les forrige Les neste