Skip to content
Caroline Enge Jørgensen Jan 31, 2024 10:55:41 AM 2 min read

Hentes fra Skanska til Ambita for å effektivisere eiendomsutvikling

Markus Thrygg (31) blir leder av eiendomsutvikling i teknologiselskapet Ambita. Han skal lage løsninger som kutter kraftig ned på tiden det tar å bygge og utvikle eiendom.

Ambita er en del av eiendoms- og teknologikonsernet Spir Group, og har lenge vært på jakt etter den rette personen til å løfte sin satsning på tjenester innen eiendomsutvikling. Nå har de sikret seg førstevalget. Denne uken hadde Markus Thrygg sin første dag i ny jobb.

– Det første jeg tenkte da de kontaktet meg var at dette er en veldig spennende mulighet. Jeg har jobbet med eiendomsutvikling for Neptune og Skanska siden 2016, og vet akkurat hvor skoen trykker, sier han.


Thrygg har bakgrunn som siviløkonom fra Colorado, og har i løpet av årene opparbeidet seg bred erfaring innen eiendomsutvikling. Han vet hvilke utfordringer som bør løses først.

– Skal du gjøre noe med en eiendom nå, er det et informasjonsmylder av planprosesser, byggesaker, byråkrati og detaljer. Det er ikke uvanlig at eiendomsprosjekter tar både fem og ti år før spaden settes i jorda. At Spir Group og Ambita jobber for å gjøre disse prosessene mer oversiktlig og digitalisert er fremskritt jeg heier på. Klarer vi å samle og profesjonalisere disse prosessene, er jeg helt sikker på at vi kan få til betydelige kutt i tid og penger innen eiendomsutvikling, forteller Thrygg.

 

Riktig erfaring

– Jeg er helt sikker på at Thrygg er rett mann i rett posisjon, og er veldig fornøyd med å få han på plass, sier daglig leder i Ambita, Arild Elverum.

Han fremhever Thryggs erfaring som særlig relevant for lederstillingen, der han vil ha ansvar for en tverrfaglig avdeling på rundt ti ansatte:

– For Ambita er det gull verdt å få inn en leder som har sittet på utviklersiden av bordet. Jeg gleder meg til å se han og teamet samle tjenestene våre for å lage en solid og skalerbar løsning som hjelper både offentlige og private eiendomsutviklere av alle størrelser.

Ambita er et ledende teknologiselskap som leverer en rekke digitaliseringsløsninger for eiendomsmarkedet. Selskapets visjon er å skape fremtidens eiendomsmarked. Mange tusen brukere benytter Ambitas tjenester hver dag i forbindelse med boligsalg eller byggeprosjekter. Ambita henvender seg til både offentlig og privat sektor.