Søk på nettsiden

Teknologi

Vi er lidenskapelig opptatt av å bygge fantastisk kundeopplevelse, og tenker radikalt nytt innen bruk av teknologi og data for å digitalisere bolighandelen. Gjennom mange år har vi bygget et sterkt teknologimiljø med en unik kultur, og jobber kontinuerlig med å være best mulig rigget for fremtidens mange utfordringer og muligheter.

Programvareutvikling

Våre utviklere jobber som regel i produktteam, og har ansvar for hele livsløpet for sine tjenester, fra unnfangelse til avvikling. Som regel lager vi mikrotjenester med Java, Kotlin, Spring Boot og Play Framework. Vi kjører kontinuerlig integrasjon og delivery med Atlassian-stacken, og ruller hyppig ut til AWS enten det er servere, containere eller serverless.

Vi lager også fleksible webkomponenter som enkelt tas i bruk av våre kunder og partnere. For dette bruker vi moderne frontendrammeverk som Angular, React, TypeScript og Webpack.

«Som nyutdannet setter jeg veldig stor pris på Ambita sitt høye fokus på kompetanseutvikling. Fokus på kompetanseutvikling er svært viktig for meg, ikke bare fordi jeg jobber i et fagfelt som hele tiden forandrer seg, men også fordi jeg synes det er gøy og motiverende å lære nye ting. Jeg gleder meg alltid til å komme på jobb!»

 • Thomas Wingsternes, utvikler

Thomas var også utviklerprofil på digi.no 1. mars 2019

Data og innsikt

Vi har i flere tiår samlet store datamengder om eiendomsmarkedet i Norge, og gjennom våre partnere og leverandører har vi tilgang til uante datamengder med uforløst potensiale.  Vi intensiverer fortløpende arbeidet med å raffinere og utnytte vår datainnsjø som samler mange spennende datakilder. På plattformsiden fokuserer vi mye på AWS sine datastack, med stikkord Lake Formation, Glue/Spark, Kinesis og Redshift; og for innsik Athena, Grafana, Quicksight og PowerBI. Vi jobber også med tjenester basert på maskinlæring, blant annet for verdiestimering av bolig, tolkning av reguleringsplaner, og automatisk generering av boligprospekter.

API og utvikleropplevelse

Gode APIer, dokumentasjon og utvikleropplevelse forenkler integrasjoner og tiden som går med til å sy sammen systemer. Det skal være gøy å jobbe med våre API! Det krever at vi forstår prosessene som våre tjenester inngår i og hvordan vi kan støtte kunden sine utviklere best mulig. Det er viktig for oss å levere stadig bedre APIer, og vi jobber kontinuerlig med strømlinjeforming av APIer, onboarding, utviklerportal og teknisk dokumentasjon.

«Det er viktig å designe API utenfra, ikke basert på hva man har tilgjengelig.»

 • Erik Aasmul, utvikler

Design og UX

Vi skal bygge de rette løsningene for våre kunder og partnere. Da må vi sikre at vi bygger dem rett. Det krever brukerinnsikt og brukervennlig design. Våre eksperter på brukeropplevelse sikrer gode resultater gjennom research, design sprinter, tung fagkompetanse, og fokus på intuitive grensesnitt. Det visuelle sikrer vi med sterke designere og et eget designsystem for alle våre løsninger.

Produkt- og forretningsutvikling

Å være “Norges ledende eiendomsteknologiselskap” gir mange muligheter. Da trengs en tydelig strategi, fokus og evne til å samarbeide og prioritere hva som er viktigst for kundene og produktene våre. Det er her våre forretningsutviklere og produkteiere kommer til sin rett. De staker ut kurs og hjelper oss med å lage de rette funksjonene både på kort og lang sikt.

«30 års erfaring med eiendomsdata gir tung domenekunnskap. Å jobbe med produkt- og forretningsutvikling i et slikt selskap krever fokus på balanse mellom gammelt og nytt. Dette gir spennende oppgaver i møte med kunder og partnere, og vi lærer stadig mer om hvordan vi skal fokusere på å måle, lære og bygge smått. Dette, kombinert med drastiske endringer for dagens eiendomsbransje, gjør Ambita til et utrolig spennende sted å være om dagen»

 • Monica Jacobsen, forretningsutvikler

IT og Infrastruktur

Våre tjenester utvikles og forbedres non-stop. Da må vi ha muligheter for å legge ut nye features uten at det påvirker driften. Derfor er det avgjørende med pålitelig infrastruktur og systemer som gjør oss bidrar til at vi kan jobbe smidig og produktivt. Vår infrastruktur og dataplattform kjører i AWS og er mye basert på open source som PostgreSQL og Linux, med en økende fokus på Kubernetes og Serverless. DevOps er en selvfølge hos oss, og alt instrumenteres i kode, med verktøy som Puppet og Terraform. Vi kjører også en kontinuerlig driftsoperasjon og overvåking med state of the art verktøy fra bl.a. AWS, Atlassian, Elastic, Grafana og InfluxData.

«Ingen av våre maskiner skal berøres av menneskehender! »

 • Kjetil Nygård, arkitekt

Åpne stillinger

Sjekk ut alle ledige stillinger på vår karriereside.

Finner du ikke stillingen for deg, men ønsker å være med å bygge selskapet videre? Da hører vi gjerne fra deg! Send oss en åpen søknad her.

Student?

Deltid, sommerjobb eller masteroppgave?

Vi setter stor pris på studenter som vil jobbe med oss, og har gode erfaringer med både deltidsstillinger inn i teamene, og gjennomføring av masteroppgaver i relevante tema.

Det er også gode muligheter for sommerjobb, der vi kjører ulike konsepter enten knyttet til etablerte team, eller egne studentteam som jobber med reelle problemstillinger.

Arrangementer og foredrag

Vi stiller gjerne på arrangementer ved relevante skoler, ta kontakt med oss om du ønsker at vi skal delta og fortelle på din utdanningsinstitusjon.

Aktiv i fagmiljø?

Ambita satser tungt på teknologimiljø også utenfor selskapet, og våre ildsjeler er sentral i flere meetups.

javaBin Bergen | Bergen AWS User Group 

Vi er også partnere til noen av de største utviklerkonferansene i landet, og slår gjerne av en prat om vi treffer deg der.

Vår kultur

Det er kulturen og menneskene som som skaper de gode løsningene. Både hjerte og hjerne må til for å skape de beste tjenestene!

Slik har vi det hos oss:

 • Plassen din – Vi har gjort klar en pult der du sitter sammen med teamet ditt. Vi ordner det du måtte ønske av utstyr.
 • Fantastisk lunsj – Fra 11 og utover serveres dagens lunsj. Vi  har prisvinnende kantiner både i Oslo og Bergen. Varm mat, kald mat eller rask mat; valget er ditt.
 • Klare mål – Du vil stifte bekjentskap med OKRs, en måte å arbeide på som vi deler med Google, Twitter, LinkedIn. Kolonial og Uber.
 • Engasjement – Høyt aktivitetsnivå også utenfor arbeidstid. Engasjerte og kloke kollegaer arrangerer og bidrar til fagkvelder, meetups og konferanser. Lokalene våre er svært egnet til å avholde slike events.
 • Status og strategi – Vi samles alle jevnlig for å oppdatere hverandre på status og sammen finne de viktigste fokus- og satsningsområder i tiden fremover.
 • Åpenhet og deling – Vi samarbeider i åpne, demokratiske verktøy som Slack, Confluence og Workplace, og streamer det meste av presentasjoner. Slik har du oversikt over hva andre gjør, og det blir mindre e-post og møter.
 • Kompetanse – Vi setter av 10% av tiden til kompetansebygging, og har jevnlig avsatte studiedager og teknologidager der vi deler ting vi har lært, demonstrerer noe vi har laget eller tar inn eksterne foredragsholdere i en uformell setting.
 • Full tillit – Du styrer selv din arbeidsdag, kompetanseplan og faglige ambisjoner. Du trenger ikke forholde deg til timeføring, godkjenning av fravær og utlegg. Dette får vi til med tillitsbasert ledelse, månedlig 1-til-1, og klokketro på at vi alle er voksne mennesker med sunn fornuft.