Søk på nettsiden

Om oss

Ambita er et norsk teknologiselskap spesialisert på eiendomsdata. Vi utvikler markedsledende løsninger som bidrar til digitalisering, automatisering og økt kvalitet i våre kunders arbeidsprosesser.

Vår historie startet i 1987 med et samfunnsoppdrag om å digitalisere grunnboken i Norge. Ambita har over 30 års erfaring med å effektivisere informasjonsflyten mellom offentlige aktører og brukere av eiendomsrelatert informasjon.

I dag bruker vi vår kompetanse til å hjelpe våre kunder med å digitalisere og automatisere prosesser. Ambita tilbyr alt fra komplette meglerpakker og løsninger for elektronisk tinglysing, til avanserte beslutningsstøtteløsninger og analysetjenester basert på eiendomsdata. Alle som driver med kjøp, salg og forvaltning av eiendom – eller har behov for informasjon om eiendom og eierforhold – er potensielle kunder for oss.

Ambita het tidligere Norsk Eiendomsinformasjon, og endret navn til Ambita i 2014. Selskapet drives i dag som et kommersielt aksjeselskap heleid av Nærings- og fiskeridepartementet. Ambita har aksjemajoritet i Boligmappa.no og i startup-selskapet Alva Technologies.

 

Sterkt kunnskapsmiljø

Ambita har lang erfaring med å effektivisere informasjonsflyten mellom offentlige aktører og brukere av eiendomsrelatert informasjon.

Vi har et sterkt og anerkjent kunnskapsmiljø innen eiendomsdata, offentlige registre, databasehåndtering og IT-utvikling. Innovasjon er en naturlig del av vår hverdag, og vi samarbeider tett med kunder og leverandører om kontinuerlig utvikling av verdiskapende løsninger.

Systemintegrasjon

Ambita fremstiller eiendomsdata slik kundene vil ha den.

Vi utvikler teknologiløsninger der vi tilfører eiendomsdata inn i kundenes IT-systemer. Snakk med våre eksperter om hvordan vi kan hjelpe til med å automatisere og digitalisere bolighandelsprosessen.

 

Offentlig tilgjengelige data

Ambita benytter kilder som er tilgjengelig for alle markedsaktører.

Våre informasjonskilder er omfattende. I tillegg til å dekke informasjon fra de fleste av landets kommuner, henter vi data fra blant annet Eiendomsregisteret, Kartverket, Geodata og Statistisk sentralbyrå. Informasjonen forvaltes av oss i henhold til gjeldende lovverk og prinsipper for personvern.

Hva betyr Ambita?

Ambit betyr ambisjon og ettertraktet, i tillegg til å være et virkeområde i bevegelse.

Ambita er et selskap som har ambisjoner for eiendomsdata. Med basis i vår unike kunnskap om eiendomsdata skaper vi verdier i dag og inspirerer til nye løsninger for fremtiden.