Skip to content
Caroline Enge Jørgensen Jun 11, 2024 9:26:12 AM 4 min read

Tech-prat med Nina Bergum

Tech-prat med Nina Bergum

Vi har tatt en prat med Nina Bergum nå før sommerferien for å høre litt om hvordan det er å jobbe med teknologien bak Ambita sine løsninger. I dag jobber Nina som Head of Tech og er ansvarlig for å opprettholde strategisk fokus på teknologiske valg og løsninger for at vi skal nå visjonen vår om å skape fremtidens eiendomsmarked. Hun har også overordnet ansvar for at vi ivaretar sikkerheten, både teknisk og lovmessig. Sist men ikke minst har hun et overordnet ansvar for at våre teknologer skal nå sine mål og ha det gøy på jobb.

Screenshot 2024-06-07 at 13.42.52Nina, hvordan er det å være Head of Tech i Ambita? 
Det er en utrolig spennende jobb med masse morsomme utfordringer hver eneste dag. Alle våre tverrfaglige autonome team er opptatt av nyvinninger på teknologi-siden og hvordan vi kan gjøre våre produkter best mulig for våre kunder. Kort sagt er det mye som skjer, og det gjør jo også at ingen dag er kjedelig. Dessuten har jeg verdens beste kolleger!

Hva tenker du om AI-trenden? 
Det er mye spennende som skjer på teknologifronten, og AI er den største hypen akkurat nå. Tror AI på sikt kan bidra til nye løsninger som forbedrer hverdagen til våre kunder og internt hos oss, nå blir det ekstra spennende siden vi også har kjøpt deler av Prosper AI. Likevel tror jeg også at denne teknologien gjør at vi må stille større krav til oss selv for å sikre kvalitet på våre tjenester
.

Hva er de største utfordringene med AI, mener du?
Sikkerheten. Tror økt bruk av AI vil stille større krav til kritisk tenkning for alle enkeltindivider, det er viktig å ikke ta alt for god fisk. 

Hva er den største fordelen med at eiendomsbransjen blir mer digital? 
Automatisering av prosesser og effektivisering av hverdagen for våre kunder og oss selv er nok den største fordelen. Så lenge man klarer å sikre kvaliteten av dataene, kan aktører i bransjen levere bedre produkter raskere til sluttkundene. 

Hva kan kundene forvente seg i 2024?
Ambita vil fortsette å være en helhetlig leverandør av tjenester for alle segmenter innenfor eiendom. Vi vil fortsette å forbedre våre tjenester, og kanskje ser vi noen nye produkter i dagens lys i 2024? 

Hva ser utviklerne mest frem til i 2024?
Levere nye tjenester og forbedret funksjonalitet til våre kunder. Kompetanseheving er også viktig – og det er mange spennende møtearenaer for teknologer som skal utforskes.

Hva er ditt beste råd til de som ønsker å jobbe med utvikling i Ambita? 
Være fremoverlente og mottakelige for nye impulser, både faglig og medmenneskelig. Like å jobbe tett sammen med andre kollegaer i team, og ikke være redd for å ytre sine meninger.


Hva har vært din største læring siden du startet i Ambita?

Oi, det er ikke lite! Den største læringen har kanskje vært på det medmenneskelige og organisatoriske plan. Det at vi jobber autonomt og tverrfaglig stiller andre krav til alle involverte, og man ser kanskje lettere hvordan ulike mennesketyper utfyller og utfordrer hverandre. I tillegg har jeg lært masse spennende på teknologi-siden og ikke minst på domene-siden. Eiendom er et stort og vanskelig domene, og jeg er så glad for at Ambita sitter på så mye god ekspertise på dette området slik at jeg alltid har noen å rådføre meg med. 


Til slutt, hva er du mest stolt av i jobben din? 

Jeg er stolt av å jobbe i et selskap som ser sine medarbeidere og som vet at det er disse som er den reelle verdien vi har. Jeg er stolt av alle disse flotte medarbeiderne som alltid stiller opp og gjør sitt ytterste for at vi skal nå de målene vi har satt oss, og jeg er stolt av være en del at av et team som er så kunnskapsdreven, både på teknologi og domene.