Skip to content
Caroline Enge Jørgensen May 23, 2024 11:03:14 AM 2 min read

Ambita kjøper seg opp i AI for eiendomsbransjen 

PRESSEMELDING | OSLO, 23. MAI 2024: 

Ambita kjøper seg opp i AI for eiendomsbransjen 

Ambita, en del av Spir Group, betaler fem millioner for femten prosent av aksjene i gründerselskapet Prosper AI. – Vi har troen på at samarbeid bidrar til bedre produkter og tjenester, sier daglig leder i Ambita, Arild Elverum. 

Det norske gründerselskapet Prosper AI har utviklet en tjeneste som ved hjelp av kunstig intelligens skaper detaljerte boligprospekter basert på tilstandsrapporter, egenerklæringer, eiendomsinformasjon og nabolagsprofiler. Teknologien vil overta manuelle, tidkrevende oppgaver ved utforming av salgsoppgaven.  

Screenshot 2024-05-23 at 10.59.59 – Ambita leverer eiendomsinformasjon som hver dag benyttes i forbindelse med boligsalg, eller bygge- og oppussingsprosjekter. Ved å integrere vår omfattende database med kunstig intelligens-tjenesten til Prosper AI, kan vi automatisere og effektivisere flere av de manuelle oppgavene som spiser opp tiden til eiendomsmeglere, sier Elverum. 

  – For oss er samarbeid viktig.  Vi har troen på at samarbeid på tvers av bransjen og med andre aktører, vil bidra til bedre produkter og tjenester som beriker vår leveranse til våre kunder. Dette er strålende nyheter for de som har vært belastet med overflødige manuelle oppgaver, legger han til. 

Muliggjør videre satsning 
I første omgang er det Ambita som vil nyttiggjøre seg av teknologien, men konsernsjef i Spir Group, Per Haakon Lomsdalen lover at de vil jobbe for å aktivt nyttiggjøre seg av den også i konsernets andre datterselskaper. Disse er Boligmappa og Sikri, i tillegg til Metria AB i Sverige. 

Spir og prosper-1

FANT TONEN: Jostein Engen Frédéric Jean Odd Heitmann-André Robin Skog (alle Prosper AI) og Per Haakon Lomsdalen (Spir Group) Foto Spir Group | Foto: Spir Group / PR

 
– Det gjør vi fordi vi har en sterk tro på at dette er teknologi for fremtiden. Tjenesten frigjør ikke bare verdifull tid for eiendomsmegleren, men den luker også ut menneskelige feil når salgsoppgavene produseres, forteller Lomsdalen. 

 – Ambita er en helt ideell samarbeidspartner for oss på både kort og lang sikt. De fremstår som en seriøs og sterk partner som vi deler visjon og verdier med, uttaler Prosper AIs daglige leder, Robin Skog. 

– Partnerskapet gir oss muligheten til å utvikle og tilby enda bedre tjenester til kundene våre, og fortsette å holde Prosper AI i front på teknologisk innovasjon og AI-produkter, legger han til.