Søk på nettsiden

Stadig flere kommuner digitaliserer sine kartleveranser

Publisert 29.10.2020 av ambita

Del denne siden

Bodø, Alta og Stange med digitale leveranser på Infoland

Digitaliseringen i kommunene går stadig raskere. Siste kommuner ut som tilbyr digitale kartleveranser til Infoland er Bodø, Alta og Stange. Det betyr blant annet at basiskart og digitale plandata er tilgjengelig på nett for alle som trenger det.

-Dette er kartdata som brukes av arkitekter, eiendomsutviklere og andre som jobber innen eiendom. Nå kan lokale aktører få tilgang på avanserte kartdata og 3D-modeller raskt og enkelt via Infoland nettportal. Dataene ferdigstilles og sendes til brukerne i løpet av kort tid, forklarer Sven Arve Saga, produkteier på Infoland.

For få år siden var dette informasjon som lå bortgjemt i kommunenes arkiver, vanskelig tilgjengelig for de fleste, og som ved behov ble hentet ut manuelt av saksbehandlere i kommunen. Nå leveres disse datene digitalt i stadig flere kommuner. Det betyr at brukerne kan logge inn og søke opp kartadata fra et et bestemt område eller eiendom, og bruke disse som et utgangspunkt i byggeprosjektets tidlige fase. Dataene brukes også hyppig ved eiendomsoverdragelser, og når man trenger dokumentasjon om en spesifikk eiendom.

Ønsker du å bestille lokale kartdata fra din kommune, så søk på Infoland.no og se om din kommune leverer kart som digitale leveranser.

Les forrige Les neste