Søk på nettsiden

Prisveksten på fjellhytter er størst i Hemsedal og Gausdal

Interessen for fjellhytter er økende. VG har denne uken en sak basert på tall fra Ambita.

Publisert 17.04.2018 av ambita

Del denne siden

Ifølge tall fra eiendomsteknologi-selskapet Ambita, har prisene på fritidseiendommer i de 39 største fjellkommunene i Norge økt fra 2016 til 2017. Ifølge administrerende direktør i Ambita, Stig W. Seljeseth er interessen for fjellhytter fremdeles økende.

– Bare det siste året økte prisene på tinglyste fritidsboliger i fjellkommunene med seks prosent i snitt. Totalt ble det tinglyst 5421 fritidsboliger, og gjennomsnittshytta på fjellet koster nå 1,66 millioner kroner, sier han.

Tallene viser også at den sterkeste prisveksten har vært i Hemsedal og Gausdal med henholdsvis 52 og 40 prosent. Seljeseth legger til at økningen er stabil, selv om det er forventning om økt rente. Blant annet fordi det har vært mye snø på fjellet i vinter.

Søker til høyden

Are Andenæs Huser er administrerende direktør i Norges Takseringsforbund. Han forteller at nordmenn på jakt etter fjellhytte vil stadig høyere opp.

Dette er både som følge av et ønske om utsikt og nærhet til naturen, og på grunn av fremtidens prognoser om langt snøfattigere vintre.

Les forrige Les neste