Søk på nettsiden

Maskinlæring skaper nye løsninger for eiendomsmeglere

Den 29. juni fikk Ambita besøk av næringsminister Monica Mæland. Hun ville høre mer om Ambitas satsning på maskinlæring. Ambitas datterselskap Alva Technologies holdt en presentasjon om hvordan de som startupselskap utvikler kunstig intelligens for å effektivisere eiendomsbransjen.

Publisert 29.06.2017 av ambita

Del denne siden

Alva Technologies er et teknologiselskap som utvikler maskinlæringsmodeller. De står bak  “Eddie”, en algoritme drevet av kunstig intelligens som vil lette arbeidet til eiendomsmeglere betraktelig. Ved å automatisere prosessen med å utarbeide prospekter sørger Eddie for å spare tid og øke kvaliteten i arbeidet.

Business Developer Julija Pauriene fortalte ivrig om det store potensialet som finnes for tjenestene Alva Technologies utvikler.

– Fra å bruke rundt 60 minutter per bolig på å sette sammen et prospekt, kan teknologien Alva utvikler sammenstille den nødvendige informasjonen på få sekunder. Samtidig minimeres også risikoen for menneskelige feil.

Julija Pauriene fra Alva Technologies

Business developer Julija Pauriene fra Alva Technologies

Enda et steg på veien i det teknologiske skiftet for eiendomsmeglerbransjen

Den nye teknologien vil øke kvaliteten i arbeidet til eiendomsmeglere, og frigjøre arbeidskraft til andre oppgaver.

– Jeg er helt sikker på at meglerne skal gjennom mange endringer, men det skal vi alle sammen. Det å finne ressursbesparelser, det å finne nye digitale muligheter som øker kvaliteten. Det er vinn-vinn for alle, uttalte næringsministeren til Nettavisen.

Næringsminister Monica Mæland på besøk hos Alva Technologies

Næringsminister Monica Mæland sammen med Sindre Landmark, salgsdirektør i Ambita (t.v.) og Henrik Langeland, daglig leder for Alva Technologies

Ambita er hovedaksjonær i Alva Technologies, og adm.dir. Stig W. Seljeseth var selvfølgelig også på plass under møtet.

– Arbeidet Alva Technologies gjør er veldig spennende. I Ambita ønsker vi å utvikle innovative løsninger for bruk av eiendomsdata, og det er akkurat det de driver med i Alva. Vi gleder vi oss til å være med på utviklingen videre,” sier Seljeseth..

 

 

Les forrige Les neste