Søk på nettsiden

COVID-19 situasjonen

Publisert 18.03.2020 av ambita

Del denne siden

Vi ønsker å informere om at Ambita fortsetter driften som normalt i denne ekstraordinære tiden. Vi følger situasjonen tett, og gjør alt vi kan for å hindre videre smitteutvikling og sikre drift av viktige systemer.

Ambita har et viktig samfunnsansvar i å sikre god tilgang på eiendomsinformasjon for meglere, banker og andre aktører som benytter eiendomsdata i sine systemer. Alle våre tjenester vil fungere som normalt i tiden fremover, samtidig som vi jobber aktivt med smitteforebyggende tiltak.

Ambita følger til enhver tid råd og anbefalinger fra FHI og helsemyndighetene. Det betyr at våre ansatte primært jobber fra hjemmekontor / mobilt kontor inntil videre. Vi har veldig gode samhandlingstjenester og verktøy som gjør at vi kan utføre vårt arbeid uavhengig av hvor vi jobber fra. Vi vil gjøre vårt ytterste for at kunder og samarbeidspartnere skal få samme servicenivå, selv om våre ansatte nå jobber fra hjemmekontor.

Våre ansatte er tilgjengelig som vanlig på telefon, e-mail og videokonferanse. Kundeservice er åpent fra 08:00-16:00 som normalt. 

Webinarer
I en periode med mindre kundekontakt, tilbyr vi gratis webinarer som kan gi deg verdifull faglig påfyll fra hjemmekontoret. Følg med på kursene som blir satt opp fortløpende her: www.ambita.com/event.

Leveransetider
Når det gjelder eksterne leverandører, så er vi selvsagt avhengig av at disse fortsetter sin leveranse. Ved eksterne forsinkelser, for eksempel på leveranser av meglerpakker fra kommuner og forretningsførere, vil vi opplyse om dette i bestillingsvinduet til megler i Infoland.

Ambita følger den pågående situasjonen tett, og vil holde våre kunder oppdatert her på våre nettsider og på Infoland.no. 
 
Vi oppfordrer igjen alle til å følge råd fra FHI og helsemyndighetene – og ta godt vare på hverandre i tiden som kommer!

Les forrige Les neste