Søk på nettsiden

COVID-19 situasjonen

Publisert 09.06.2020 av ambita

Del denne siden

Ambitas systemer drifter som normalt, og vår kundeservice er åpen 08-16 på telefon, chat og e-mail. Vi følger situasjonen tett, og følger de råd som kommer fra helsemyndigheter og regjering. Våre ansatte jobber primært fra hjemmekontor inntil nye råd foreligger.

Ambita har et viktig samfunnsansvar i å sikre god tilgang på eiendomsinformasjon for meglere, banker og andre aktører som benytter eiendomsdata i sine systemer. Alle våre tjenester fungerer som normalt, og vårt hovedfokus er å sikre trygg drift av våre løsninger og systemer gjennom denne tiden.

Ambita følger til enhver tid råd og anbefalinger fra FHI og helsemyndighetene. Vi jobber aktivt med smitteforebyggende tiltak, og har lagt til rette for gode hjemmekontor løsninger / mobilt kontor for våre ansatte. Vi har gode samhandlingstjenester og verktøy som gjør at vi kan utføre vårt arbeid uavhengig av hvor vi jobber fra. Vi vil gjøre vårt ytterste for at kunder og samarbeidspartnere skal få samme servicenivå i en periode der vi løpende må tilpasse oss smittesituasjonen i samfunnet.

Online kurs og webinarer
Vi har lagt mange av våre kundeaktiviteter til digitale arenaer. Både nye og eksisterende kunder kan melde seg på fagkurs og webinarer for å få påfyll og inspirasjon om digitale tjenester. Her kan du lære mer om digitale byggesøknader, bruk av 3D-data og den nye meglerpakken – og mye mer. Kursene er gratis.

Les mer om kursene her: www.ambita.com/event.

Leveransetider
Når det gjelder eksterne leverandører, så er vi avhengig av at våre partnere leverer sine leveranser som normalt. Ved eventuelle eksterne forsinkelser, for eksempel på leveranser av meglerpakker fra kommuner og forretningsførere, vil vi opplyse om dette i bestillingsvinduet til megler i Infoland.

Ambita følger Covid-19 utviklingen tett, og vil holde deg oppdatert her på våre nettsider og på Infoland.no. 


Les forrige Les neste