Søk på nettsiden

Engasjerte ansatte bidrar med 3D-printet smittevernutstyr

Publisert 02.04.2020 av Marit Lund

Del denne siden

Dennis Hernando Knudsen i Ambita er en av de mange frivillige som bidrar til å bekjempe COVID 19. Fra en leilighet på Majorstua produseres smittevernutstyr med 3D-printere, og etterspørselen er høy.

Sammen med kameraten Truls Garder er de travelt opptatt på kveldstid med å produsere visir. De hjemmeproduserte visirene har blitt veldig godt mottatt blant brukerne. Gjennom nettverket sitt leverer de til både leger, sykepleiere og andre som jobber i smitteutsatte næringer. Ansatte ved AHUS, Ullevål Universitetssykehus, Notodden legevakt, Sandefjord legevakt, fastlegekontor og optikere står på «kundelisten».

Utstyr for gjenbruk

– Med rasjonering av munnbind kan disse visirene gi økt trygghet. Mange helsearbeidere må bruke beskyttelse i over 2 timer av gangen, og da bidrar visirene til at munnbindene holder seg rene lenger. Vi håper også at dette kan bidra til å redusere stress uro i arbeidssituasjonen, forklarer Dennis.

– Visirene er gjenbrukbare og har god kvalitet. Brukerne kan skifte ut selve visiret raskt, og visirene leveres alltid med ekstra visir, utdyper han.

Visir produsert med 3D printere

3D-printere fra OsloMet 

Utstyret har de fått låne av OsloMet Makerspace der begge har jobbet tidligere.

-Gjennom vårt arbeid på OsloMet vet vi hva som kan skapes ved hjelp av 3D-printere. Da gruppen «3D-printere for assistanse til helsevesenet under Covid-19» ble opprettet på Facebook, tenkte vi at dette er noe vi kan bidra med, forteller Truls.

De anslår at de kan produsere rundt 400-500 visir i uken, og de lover leveranser på relativt kort varsel. Visirene kan bestilles til de som tar kontakt på Facebook gruppen.

Produseres på dugnad via SPLEIS

Prosjektet gjøres på dugnad, og produksjonskostnadene dekkes gjennom donasjoner på SPLEIS. Se prosjektet på SPLEIS her.

Dennis Hernando Knudsen og Truls Garder jobber til daglig som systemutviklere i eiendomsteknologi-selskapene Ambita og Eiendomsverdi, hvor begge utvikler løsninger for eiendomsbransjen. Nå står de sammen i dugnadsarbeidet for å hjelpe våre daglige helter i helsevesenet.

Ambita takker alle som gjør fantastiske bidrag til fellesskapet i den tiden vi står i. Vi støtter prosjektet på SPLEIS, og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Les forrige Les neste