Søk på nettsiden

Drammen og Tromsø kommune viser vei: Dobbel gevinst med automatiserte situasjonskartpakker

Tromsø og Drammen er landets to første kommuner som tilbyr automatiserte situasjonskartpakker via Ambita Infoland. Med automatiserte tjenester utvider de sitt tjenestetilbud, samtidig som saksbehandlerne i kommunene får frigjort tid til andre oppgaver i arbeidstiden.

Publisert 28.08.2015 av ambita

Del denne siden

– For hver eneste byggesøknad, sparer kommunen sine ansatte for manuelt arbeid ved å tilby den samme tjenesten via Ambita Infoland. Samtidig trenger ikke kunden forholde seg til telefonkøer og kommunens åpningstider. I stedet kan de bestille alle dokumenter fra sofakroken hjemme og få levert skreddersydde situasjonskartpakker i løpet av noen minutter, sier Stig W. Seljeseth, administrerende direktør i Ambita.

Drammen og Tromsø kommune forenkler dermed prosessen for alle som er involvert i arbeidet med en byggesøknad.

Situasjonskartpakker inneholder dokumenter til bruk i ordinære byggesøknader, herunder situasjonskart, naboliste og alle gjeldende planer. Ved å taste inn adressen din i Ambita Infoland, leveres skreddersydde dokumenter til din byggesøknad i løpet av noen få minutter.

Bestiller enkelt gjennom Ambita Infoland

Situasjonskartpakken er et helt nytt produkt i både Drammen og Tromsø. Allerede nå ser de to foregangskommunene stor gevinst av å automatisere sine leveranser via Ambita Infoland.

– Vi åpnet for å levere automatiserte situasjonskart via Ambita Infoland i mai. Tidligere har situasjonskart og planopplysninger blitt produsert manuelt og tatt tid å produsere. I de travleste tidene har bestillere måtte ventet opp til en uke før den ble levert. Nå produseres den automatisk og vil normalt leveres innen 30 minutter. Tromsø kommune har klart å effektivisere gjennom langt raskere leveringstid og uten bruk av manuelt arbeid, sier Hugo Martinsen i Tromsø kommune.

Også i Drammen kommune opplever de at det har blitt vesentlig enklere for de som søker om byggetillatelser, og kommunens ansatte som behandler bestillingene.

– Nå kan våre innbyggere få tilgang til informasjon uavhengig av kommunens åpningstider. Vi er selvsagt alltid behjelpelige når folk tar direkte kontakt med oss i forbindelse med bestillingene, men de fleste setter pris på å få levert helautomatiserte dokumenter på nett. Fortsatt må 10-15 prosent av situasjonskartbestillingene behandles manuelt, men det er uansett en stor besparelse for oss og kundene blir jo overrasket over den korte leveringstiden , sier Håkon Løvli som er kart- og geodatasjef i Drammen kommune.

Les forrige Les neste

Relaterte artikler

For mer informasjon om situasjonskartpakker, vennligst kontakt:

ambita
support@nettmaker.no

Eller:

ambita
support@nettmaker.no

Bli kunde

i dag

24 13 35 50

ring oss

Skriv

til oss