Søk på nettsiden

Ambita kjøper 51 % av aksjene i 4CastGroup/Prognosesenteret AS

Publisert 11.09.2019 av ambita

Del denne siden

Ambita kjøper 51 % av aksjene med virkning fra 09.09.2019. Adm.dir Stig W. Seljeseth i Ambita trekker frem at transaksjonen er svært positiv og at oppkjøpet vil gi begge selskapene et strategisk løft.

-Vi vil bli mer datadrevet og fremstå som en sterkere partner for våre kunder. I tillegg passer 4CastGroup/Prognosesenteret AS meget godt inn i strategien til Ambita, og begge grupperingene vil nyte godt av å samle kreftene, og dermed bli en mer slagkraftig aktør i Norge, avslutter han.

Ambita er Norges ledende eiendomsteknologiselskap og leverer tjenester, systemer og produkter basert på eiendomsdata og kartdata. Selskapet står også bak Norges største handelsportal for eiendomsinformasjon, Infoland, i tillegg til løsninger for elektronisk tinglysing. Ambitas ambisjon er å bidra med løsninger som sikrer et åpent, sikkert og smidig eiendomsmarked for alle.

I 2018 omsatte Ambita totalt for 394 Mnok, og består av 94 ansatte hvorav 80 er tilknyttet Ambita AS. Selskapet er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og målet med statens eierskap i Ambita er kun forretningsmessig. Selskapet eier også 92,3 % av Boligmappa AS og 68,8 % av Alva Technologies AS (døtre).

Selskapene som inngår i 4CastGroupkonsernet jobber på ulike måter med å utvikle digitale løsninger som sikrer industriell skreddersøm og økt integrasjon av kundenes data for å skape unikt innhold. Selskapets datatilgang, analysekompetanse- og kapasitet vil kunne bidra til økt relevans for Ambitas kjernemarked.

Adm.dir. i 4CastGroup/Prognosesenteret Bjørn M. Birkeland trekker frem at Prognosesenteret AS/4CastGroup skal videreføre dagens produkt- og tjenestekonsepter, men at koblingen til Ambita vil bidra til å styrke selskapets tjenestespekter.

Prognosesenteret/4CastGroup ble etablert i 1978, og har kontorer i Oslo og i Stockholm. Selskapet teller 58 medarbeidere til sammen.

For mer info, vennligst kontakt:

Adm.dir i Ambita: Stig W. Seljeseth, tlf: 900 55 352

Adm.dir i 4CastGroup/Prognosesenteret:
Bjørn Mangor Birkeland, tlf: 977 00 772

Les forrige Les neste