Søk på nettsiden

Aldri vært enklere å søke om byggetillatelser

  I Tromsø og Drammen trenger man ikke lenger forholde seg til telefonkøer og kommunens åpningstider for å få tilgang på dokumentasjon til bruk i byggesøknader. Via Ambita Infoland kan privatpersoner og profesjonelle bestille automatisk produserte situasjonskartpakker med et tastetrykk.

Publisert 28.08.2015 av ambita

Del denne siden

Innbyggerne i  Drammen og Tromsø har det dermed vesentlig enklere enn resten av befolkningen når de skal fremme en byggesøknad.

– Med automatiserte tjenester utvider kommunen sitt tjenestetilbud. Du som kunde kan bestille alle dokumenter fra sofakroken hjemme og få levert skreddersydde situasjonskartpakker i løpet av noen minutter. Det forenkler prosessen for alle som skal i gang med en byggesøknad. I tillegg får saksbehandlerne i kommunene frigjort mye tid til andre oppgaver i arbeidstiden, sier Stig W. Seljeseth, administrerende direktør i Ambita.

Situasjonskartpakker inneholder dokumenter til bruk i ordinære byggesøknader, herunder situasjonskart, naboliste og alle gjeldende planer. Ved å taste inn adressen din i Ambita Infoland, leveres skreddersydde dokumenter til din byggesøknad i løpet av noen få minutter.

Bestiller enkelt gjennom Ambita Infoland

Situasjonskartpakken er et helt nytt produkt i både Drammen og Tromsø. Allerede nå ser de to foregangskommunene stor gevinst av å automatisere sine leveranser via Ambita Infoland.

– Vi åpnet for å levere automatiserte situasjonskart via Ambita Infoland i mai. Tidligere har situasjonskart og planopplysninger blitt produsert manuelt og tatt tid å produsere. I de travleste tidene har bestillere måtte ventet opp til en uke før den ble levert. Nå produseres den automatisk og vil normalt leveres innen 30 minutter. Tromsø kommune har klart å effektivisere gjennom langt raskere leveringstid og uten bruk av manuelt arbeid, sier Hugo Martinsen i Tromsø kommune.

Også i Drammen kommune opplever de at det har blitt vesentlig enklere for de som søker om byggetillatelser, og kommunens ansatte som behandler bestillingene.

– Nå kan våre innbyggere få tilgang til informasjon uavhengig av kommunens åpningstider. Vi er selvsagt alltid behjelpelige når folk tar direkte kontakt med oss i forbindelse med bestillingene, men de fleste setter pris på å få levert helautomatiserte dokumenter på nett. Fortsatt må 10-15% av situasjonskartbestillingene behandles manuelt, men det er uansett en stor besparelse for oss og kundene blir jo overrasket over den korte leveringstiden, sier Håkon Løvli som er kart- og geodatasjef i Drammen kommune.

 

Les forrige Les neste

Har du noen spørsmål?

ambita
support@nettmaker.no